Mød Rasmus Ejrnæs - årsmøde i DN Rebild

Arrangør: Mariagerfjord 9500
DN-afdelingerne i Rebild og Mariagerfjord kommuner er gået sammen om at invitere til foredrag med seniorforsker ved Institut for Bioscience - foredraget afholdes i forbindelse med DN Rebilds årsmøde.
Rasmus Ejrnæs er en kendt stemme i kampen for mere biodiversitet og i det hele taget en af naturens varmeste fortalere her til lands - et superspændende bekendtskab og et foredrag du ikke bør gå glip af.

Rasmus Ejrnæs skriver selv om foredraget:
Haven er det perfekte sted at øve sig i storsind. Alle andre steder i landet kan vi gå og brokke os over at andre forvaltere mishandler naturen, men i haven har vi selv ansvaret. Juridisk set ejer eller lejer vi haven, og hvis vi i tråd med ejendomsretten tænker, at havens formål er at levere tjenesteydelser til os, så bliver det svært at få plads til storsindet. For så er der jo noget galt når sneglene æder salaten, solsortene smadrer kirsebærrene, egernet stjæler nødderne og duerne skider på terrassen. For ikke at tale om mosset som ødelægger græsplænen, kræften som ødelægger æbletræerne og skvalderkålen som invaderer staudebedet. Det er jo nok de færreste som bare slår ud med armene og siger ”pyt”. De fleste af os har nogle planer. Omvendt kan man indvende mod den detailplanlagte have, at det er lidt lige som at indlede et stævnemøde med en meget lang enetale. For haven er jo også et stævnemøde mellem menneske og natur. For egernet, champignonen, stenhumlen og rødhalsen ser ikke matrikelgrænserne i villakvarteret. De ser et naturområde med levemuligheder. Der er hasselbuske, der er blomstrende bede, der er kvasbunker og der er bærbuske. Hvis man siger ja i stedet for at sige nej, så forandrer haven sig fra at være et projekt til at blive en opdagelsesrejse. Fra at være arbejde til at blive fest. Og der bliver lidt mindre skyld og synd og dårlig samvittighed.
Kontakt
Adresse
  • Aagade 1
  • 9500 Hobro
Mødested
Rørbæk Forsamlingshus, Aagade 1, Rørbæk, 9500 Hobro.