Affaldsindsamlingen skyder foråret i gang

Arrangør: Vordingborg 4760
Søndag den 22. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling i hele landet. Her samler tusindvis af frivillige borgere affald op fra naturen i deres lokalområde. DN Vordingborg arrangerer 2-3 indsamlinger. Tid og sted kommer til at stå på hjemmesiden.
Søndag den 22. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling i hele landet. Her samler tusindvis af frivillige borgere affald op fra naturen i deres lokalområde. Du kan også være med til at give naturen en forårsrengøring.

Et udvalg i DN Vordingborg arrangerer 2-3 indsamlinger. Tid og sted kan du se i starten af februar på vores hjemmeside, så måske du allerede vil afsætte dagen nu?

Bestyrelsen for DN Vordingborg håber på, at rigtig mange grupper vil stå sammen og selv arrangere affaldsindsamlinger. Der er brug for mange hænder.

Det vil være super, hvis du som menigt medlem samler en gruppe med venner og familie og selv melder jer til på www.affaldsindsamlingen.dk. Så får I tilsendt affaldssække og en vejledning fra DN.

Hvis du bare ønsker at melde dig selv til, kan du på samme sted se, hvor der er en indsamling nær dig.

Udvalget vil hjælpe med koordineringen, så vi kan få et overblik over, hvor mange steder, der bliver samlet ind i kommunen. Kontakt til udvalget: lautrup-larsen@webspeed.dk

I år vil Vordingborg Kommune hjælpe med at køre affaldet væk mandag d. 23. april.

Kommunen vil også sørge for annoncering. Så giv endelig besked, så dit arrangement kommer med.

Affald, der ligger hen i naturen, er en tikkende bombe og skal samles op hurtigst muligt, inden det ryger i maverne på dyr og fugle. Der er hvert år triste eksempler på dyr, der mister livet, fordi de har indtaget affald, har skåret sig på glas og metal eller har fået sig viklet godt og grundigt ind i plast, oplyser Martin Vestergaard, formand i DN-Vordingborg.
– Vi hjælper dyrene ved at samle affaldet op
– og vi hjælper os selv og hinanden til at få nogle bedre naturoplevelser i en ren natur fri for henkastet affald.

God læring for børn

Der er også god læring for både store og mindre børn i at samle affald op efter andre. Det skaber gode ambassadører, der ved, hvordan man opfører sig i naturen.

Vi håber, at mange har lyst til at være med til at gøre naturen renere.
Kontakt
Adresse
  • 4760
Mødested
Tider og steder oplyses senere