Anemonetur i Yding Skov

Arrangør: Skanderborg 8752
Tag med på en tidlig forårstur i Yding Skov på nordsiden af Danmarks største bakke. Vi skal på udkig efter de første forårsbebudere i skovbundsfloraen, blå og hvid anemone; men der vil også være meget andet at se på. Husk fodtøj, der tåler mudder! Uegnet for barnevogn. Tag kaffen med til en pause.
Tag med ud for at møde det tidlige forår i Yding Skov på nordsiden af Danmarks største bakke. Vi skal på udkig efter de første forårsbebudere i skovbunden, blå og hvid anemone samt de andre medlemmer af skovbundsfloraen. Disse planter blomstrer som regel i en bestemt rækkefølge, der bestemmes af daglængden og temperaturen. For skovens forårsblomster gælder det om at udnytte lyset, før træernes springer ud og dæmper det kraftigt. Få fortællingen om det intime samspil mellem hvid anemone, svampe og bøg og eg. Der vil også være meget andet at se på og lytte til. Fuglene forbereder ynglesæsonen – lokker hunnerne til og forsvarer territoriet. Heldigvis er det værd at høre på!
Husk fodtøj, der tåler mudder og vådt græs. Turen er velegnet for børn – hvis de lader cykel, klap- og barnevognen blive hjemme! Tag kaffen med til en pause.
Kontakt
Adresse
  • Ydingvej 21
  • 8752 Østbirk
Mødested
Forten, Ydingvej, ca. 150 m nord for Yding Kirke