Besøg i Magasin du Nords Museum og H.C. Andersens loftskammer

Arrangør: Rødovre 1070
Vi mødes i porten til Vingårdsstræde 6 med museumsinspektør Trine Halle. Museet har sine egne ”museumsværter”, der er tidligere ansatte i Magasin. Efter museet besøger vi H.C. Andersens kammer på 3. sal i bygningen, hvor H.C. boede fra 1827–1828. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig.
Vi mødes i porten til Vingårdsstræde 6 med museumsinspektør Trine Halle kl. 14. Museet har sine egne ”museumsværter”, der er tidligere ansatte i Magasin, som deler ud af deres mange gode historier.
Deltagelse er gratis, men på grund af museets begrænsede plads er tilmelding til besøget nødvendig på tlf. 36 41 06 13.
Vi skal på Magasin du Nords museum opleve 150 års Danmarkshistorie set ud fra stormagasinets virke. Museets samling er gennem tiden indsamlet af de ansatte, og viser hvilke varer der har været solgt i forretningerne, og hvordan stormagasinet har markedsført sig selv. Museet åbnede i 2013.
Stormagasinet Magasin blev grundlagt i Aarhus i 1868 af Theodor Wessel og Emil Vett, og havde frem til 1955 egen fabrik på Østerbro i København. Der fandtes over 130 forretninger i Danmark, da virksomheden var størst. Forretningen hed oprindeligt De Forenede Hvidevarer Forretninger, men blev siden til Magasin du Nord og skiftede i 1952 endelig navn til Magasin. Stormagasinet har i dag 7 forretninger.
Efter besøget i museet besøger vi H.C. Andersens kammer på 3. sal i bygningen. Fra 1827 – 1828 boede den 22-årige H.C Andersen i et kammer på 3. sal i ejen-dommen i Vingårdsstræde. Skønt opholdet i kvistværelset ikke strakte sig over lang tid, havde opholdet stor betydning for den unge digterspire.
Kontakt
Adresse
  • 1070
Mødested
Magasins Museum, Vingårdsstræde 6, København K. (Metro eller bus til Kgs. Nytorv)