Ho Klitplantage og Blåvands Huk

Arrangør: Esbjerg 6857
En spændende 22 km lang vandretur gennem klitplantager, sommerturister, Blåvandshuk, langs Vesterhavet og mangfoldige og store indlandsklitter.
Turen starter fredag morgen kl. 9.00 på Skov og Naturstyrelsens primitive lejrplads ved ”Skomagerhuset”. Pladsen ligger ca. 2,5 km syd for Ho og i udkanten af Ho Klitplantage lige før vejen går ud over Skallingen. Denne plads er en klassiker både for gamle vandringsmænd (m/k) og andre med hang til ukueligt friluftsliv.
Dagen bliver en spændende 22 km rundtur gennem klitplantager, sommerturister, Blåvandshuk, langs Vesterhavet og mangfoldige og store indlandsklitter. For folk med ”svage knæskaller” vil der være mulighed for en afkortet tur (12 km), men hvor vi går ud og kommer hjem som én gruppe. Turen starter fra lejrpladsen gennem klitplantager med majestætiske skovfyr og store indlandsklitter. Her er lyset stærkere og de gamle, forblæste skovfyr åbner en fortryllende verden kun afløst af det store bjergmassiv Jens Jessens Sande, der som en nunatak rager op over de højeste skovpartier. Her fra kan vi skue langt ud over Vadehavet og "fastlandet". Gennem fortryllende heder og tilgroede indlandsklitter når vi til de store, gamle sommerhusområder omkring Oksby (i daglig tale bare kaldet Blåvand). Hvis vi ellers ikke farer vild i dette virvar af huse og snoede vejen, ender vi pludselig midt i de mondæne turiststrømme på hovedgaden i Blåvand. Vi søger dog tilflugt ad den herlige vej ud til Blåvandshuk Fyr, hvor der er rig lejlighed til at undre sig over de gigantiske betonbunkers fra en efterhånden glemt og mindre sorgløs tid. Herefter syd-øst på ad den brede sandstrand akkompagneret af dovne Vesterhavsdønninger; kun afbrudt af lidt hækkeløb over de utallige kystsikringshøfder og stranden med alle dens aflejringer af skaller og konkylier, døde måger og sæler o.l. foruden et utal af spændende (levende) fugle. Vi skal selvfølgelig undervejs finde et godt og lunt sted til frokost hvil. Turen tilbage går langs den sydlige udkant af Ho Klitplantage.
Kontakt
Adresse
  • Skallingevej 14
  • 6857 Blåvand
Mødested
Lige før man kører ud på Skallingen er der en parkeringsplads til højre med en grillhytte lidt inde i skoven. Fra grillhytten følger du stien ca. 100 m i sydlig retning. Så stor du pludselig på den store primitive skovlejrplads.