Informationsmøde om forårsturen med bus til det vestlige Polen

Arrangør: Rødovre 2610
Bustur i maj 2018 til Lubusz i det vestlige Polen. Et område med søer og skove men også med kulturelle og historiske oplevelser. Bl.a. polsk vin, frokost i tidl. russisk kasserne, det tyske forsvarsanlæg Ostwall, fæstningsmuren i Lagow og en Johannitterborg. Hurtig tilmelding på tlf. 36 41 06 13.
DN Rødovre Afdeling arrangerer igen en fantastisk forårstur, denne gang fra ca. den 5. til ca. den 12. maj 2018, dvs. i den uge hvor Kr. Himmelfarts Dag ligger. Turen går til Lubusz regionen i det nord-vestlige Polen. Et område med mange søer og skove. Store dele af Lubusz regionen har tidligere hørt under Preussen og Tyskland. Rejsen byder på både kulturelle og historiske oplevelser.
Vi skal bl.a. opleve en vinmark, hvor vi smager på den polske vin, ser omgivelserne og spiser frokost ved en tidligere russisk kasserne og ser der tyske forsvarsanlæg Ostwall fra 2. verdenskrig. Desuden besøge vi byen Lagow, som har fæstningsmure fra det 15. århundrede samt en Johannitterborg.
I Swiebodzin skal vi se den største Jesusstatue i Europa. Statuen er 36 meter høj og blev indviet i 2010. I den lille by Rokitno besøges den katolske kirke, der er et meget kendt pilgrimssted for polakker. Kirken byder bl.a. på et ikon af den hellige Jomfru Maria.
På turen besøges også Greifwald med atomkraftværk og den store klosterruin Eldena. Klosteret i Eldena var et af de 6 datterklostre, som var grundlagt af Esrum Kloster i Danmark.
Vi planlægger også besøg i den flotte barokkirke i Neuzelle samt i ”mønster-byen” fra DDR-tiden Eisenhüttestadt, tidligere kaldet Stalinstadt.
Vi bor i byen Skwierzyna – også kendt ved den tyske betegnelse Schwerin ved Warta-floden – på Hotel Domnad Rzeka. Et 3-stjernet hotel beliggende lige ned til floden Warta og 5 minutters gang fra det lokale centrum.
Du kan rekvirere en nærmere beskrivelse af turen på tlf. 36 41 06 13 eller på mail: jann.larsen@mail.dk. Herunder om prisen pr. person i dobbeltværelse eller i eneværelse.
Kontakt
Adresse
  • 2610
Mødested
Rødovregård, Kirkesvinget 1, (bag Rødovre Kirke) Bus 132