Spis naturen: Signalkrebs i Davinde Sø

Arrangør: Odense 5220
Signalkrebsen er i Danmark et invasivt skadedyr, der ødelægger de naturlige økosystemer i floder og søer, men de smager fortrinligt. Så tag med DN til Davinde Sø og fang og spis så mange signalkrebs som muligt! Vi vil også kort gennemgå regler for indsamling i naturen og se hvad der er i området.
Kom med når Dansk Naturfredningsforening og Odense Friluftsforening byder på fiskeri af signalkrebsen og fælles tilberedning. Vi vil kort gennemgå hvad der gælder af regler med hensyn til indsamling af spiselige dyr og planter i naturen. Vi vil kigge os om i området efter spiselige planter, der ikke er blevet svedet helt af tørken, men vi vil hovedsageligt koncentrere os om at fange de invasive signalkrebs.

Signalkrebsen er i Danmark et invasivt skadedyr, der ødelægger de naturlige økosystemer i floder og søer, men de smager fortrinligt. Krebsene er mest aktive ved skumringstid, men kan fiskes forskellige steder i søen både dag og nat.

Der er op til 8 overnatningspladser i shelteren, og ellers er der primitiv overnatningsplads ved siden af. Skriv på siden, hvis i ønsker en plads i shelteren - vi kører efter “først-til-mølle-princippet”. Der kan hentes vand i nærheden af shelteren.

Der vil være mulighed for fælles spisning fredag aften.

Signalkrebsen fanges bedst ved solnedgang og daggry, og den tilberedes derfor til frokost om lørdagen, hvor der forhåbentlig er indsamlet nok til et stort måltid.

Davinde Sø er en god badesø og det er sjovt at snorkle og dykke efter krebsene, ellers kan de fanges fra bredden og kano med net og med simple fæller kaldet krebsebrikker.

Medbring godt humør, spisegrej, sovegrej samt en lygte, hvis man gerne vil dykke efter krebsene kan det anbefales at medbringe snorkeludstyr og evt. våddragt.

Det er muligt at cykle eller tage bus til lokationen. Man kan evt. tilbyde en plads i sin bil, hvis der er fri sæder.

Mødested er P-pladsen ved Davinde Sø på Davinde søvej

Vi glæder os til at se jer!”
Kontakt
Adresse
  • 5220 Odense
Mødested
Parkeringspladsen på Davinde Søvej