Informationsaften om forårstur til Rügen med bus.

Arrangør: Rødovre 2610
Bustur uge 22/2019 til Rügen, Tysklands største ø. Rejsen byder på natur, kultur og historiske oplevelser. Bl.a. Kap Arkona, nationalpark Jasmund, træ-topvandring, Königsstuhl, DDR-tidens feriebyggeri, jagtslottet Granitz og den smalsporede jernbane ”Rasende Ronald". Pris 7.695- kr. Rekvirer program
DN Rødovre Afdeling arrangerer igen en fantastisk forårstur, denne gang fra den 26. maj til den 31. maj 2019, dvs. i den uge hvor Kr. Himmelfarts Dag ligger.
Turen går til Rügen, som er Tysklands største ø, beliggende i Østersøen ud for Stralsund. Øen hører under delstaten Mecklenburg-Vorpommern.
Øen er 52 km lang og bredden er 41 km. Den har et areal på 926 km² og består af større landområder sammenbundet med meget smalle sandstriber, som skiller lagunerne Nordrügener Bodden og Westrügener Bodden fra Østersøen. Turen byder på både smuk natur, kulturelle og historiske oplevelser.
Øen er forbundet med fastlandet med Stralsund-forbindelsen. I august 2004 indledtes bygning af en ny højbro, som skulle sikre bedre forhold for den kørende trafik til og fra øen. Broen blev officielt indviet den 20. oktober 2007 af forbundskansleren. Broen er sammenlagt over 4 kilometer lang og var ved sin indvielse Tysklands længste. Broens pylon er ligeledes det højeste bygningsværk i Stralsund.
Øen var i middelalderen et af hjemstederne for venderne, som ofte plyndrede de danske kyster, indtil danskerne med Valdemar 1. den Store og biskop Absalon i spidsen i 1169 erobrede borgen Arkona og styrtede vendernes gud Svantevit. Øen har været både under dansk og svensk styre.
Vi skal bl.a. opleve Kap Arkona, nationalpark Jasmund, på trætopvandring, Königsstuhl, DDR-tidens feriebyggeri, jagtslottet Granitz og køre med den smalsporede jernbane ”Rasende Ronald”
Desuden besøger vi byerne Bergen, Binz og Göhren. På turen besøges også Greifwald med atomkraftværk.
Vi bor i byen Sassnitz – der er kendt for sine kursteder og fine sandstrande samt havn og færgeruter til Bornholm, Trelleborg i Sverige, samt St. Petersborg i Rusland.
Du kan rekvirere en nærmere beskrivelse med dag-til-dag-program for turen på tlf. 36 41 06 13 eller på mail: jann.larsen@mail.dk. Prisen pr. person i dobbelt-værelse er 7.695 kr. Tillæg for eneværelse er 800,- kr.
Kontakt
Adresse
  • Kirkesvinget 1
  • 2610 Rødovre
Mødested
Rødovregård, Kirkesvinget 1, Rødovre (bag Rødovre Kirke) Bus 132.